Subsidie voor een groen dak

Ook in 2019 zijn er weer mogelijkheden in de gemeente Breda om subsidie te krijgen op een groen dak. Klik hier voor meer informatie.

 

Een groen dak heeft naast dat het er mooi en natuurlijk uit ziet vele voordelen:

– Een groen dak verlengt de levensduur van uw huidige dak. Er zijn een aantal factoren zoals Uv-straling en warmte die bijdragen aan de veroudering van uw dak. Door de begroeiing van een groen dak blijft uw dak koeler en komt er niet direct Uv-straling op.

– Ook is er veel belasting op de riolering bij heftige regenbuien. De groendaken werken als een buffer van regenwater. Een groen dak neemt een heleboel vocht op, ongeveer 70% meer dan een normaal dak.

– De temperatuur van het gebouw wordt ook beïnvloed, door de laag op het dak blijft de temperatuur in het hele gebouw lager en gebruikt u minder airconditioning.

– Door de massa van een groen dak werkt het geluiddempend, een normaal dak reflecteert het geluid. Een groen dak absorbeert het geluid.

– De begroeiing op de groendaken filteren Co2 en zetten het om in zuurstof. Hoe groter het aantal groene daken hoe groter de invloed ervan!