Mening van Bredanaars gevraagd met buurt- en stadsenquête

Staan mensen in uw buurt voor elkaar klaar? Is de binnenstad voldoende toegankelijk en schoon? De gemeente Breda doet onderzoek naar de veiligheid en leefbaarheid in Breda en is benieuwd naar de mening van inwoners op allerlei thema’s. Bent u één van de geselecteerden? Dan is dit uw kans om invloed uit te oefenen op uw woonomgeving. Als wijk/dorpsraad hopen we dat u wilt meedoen door de vragenlijst in te vullen. De eindresultaten worden begin/voorjaar 2020 verwacht. 

 

Persbericht 

Mening van Bredanaars gevraagd met buurt- en stadsenquête 

Half september houdt de Gemeente Breda 2 enquêtes onder inwoners: de buurt- en de stadsenquêteZo’n 30.000 mensen krijgen een uitnodiging om vragen te beantwoorden 

Vragen over bijvoorbeeld de woonomgeving, veiligheid, gezondheid, dagelijkse activiteiten, afval en onderhoud van de stadDoel is een goed beeld te krijgen van wat er leeft in de stad zodat de gemeente daar goed op kan aansluiten. Wat zijn ervaringen, wensen en behoeften van Bredanaars en hoe ontwikkelen deze zich? 

 

Boaz Adank, wethouder: Het is belangrijk om als gemeente in verbinding te blijven met wat Bredanaars ervaren en vinden. Zo kunnen we bepalen of een ingezette koers effect heeft. We peilen dus regelmatig wat mensen vinden van verschillende onderwerpen. Hoe meer inzicht wij hierin hebben, hoe beter wij onze dienstverlening en uw belastinggeld zo goed mogelijk kunnen inzetten. 

 

De belangrijkste uitkomsten van de enquêtes zijn begin 2020 openbaar op de site van de gemeente Breda. Daar staan nu al de resultaten van de Stadsenquête 2018.  

 

Deelnemers aan het onderzoek zijn geselecteerd via een steekproef. Meedoen aan het onderzoek is vrijwillig. De privacy van de gegevens is beschermd volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).   

 

 

Breda, 11 september 2019 

 

 

Klik hier om het persbericht van de gemeente Breda te lezen.